Nihii, Apa täällä taas. n___n Koska yritän virittäytyä joulutunnelmaan, muistelen kahta viettämääni joulua tässä blogissa, lainailen pätkiä ja JÄLKIVIISASTELEN niitä! Hohoo. ;)

Vuoden 2006 joululahjalista:

"Vaikka joulussa ei olekaan tärkeintä lahjat, vaan ruoka, listaan nyt pakettisaldoni.

  • Punaiset villatumput(Hukkasin edelliset koulussa) ¨
  • (...)
  • Mustat housut(Lentopalloon, tajuuttekste?)"

Hihee. Olin todellakin hukannut siinä marras-joulukuussa mukavat, raidalliset kukkalapaseni - lopulta pelastava enkeli Laura löysi ne ysien naulakon läheltä, käytävän lattialta joskus helmi-maaliskuussa! :O Ja minä haeskelin niitä löytötavaroistakin. Miksi ylipäätään on "löytötavarat", jos kukaan ei vie sinne tavaroita? v___v Toinen kohta joka pomppasi silmään, ovat mustat housut lentopalloon. En ole pelannut lentopalloa varmaan pian kahteen vuoteen, mutta samat, ihanat housut ovat edelleen jalassani. ;)

Merkintä aatonaatolta:

"Joulun mukana tulee aina mukana sellainen kiva kylkiäinen, nimittäin loma. Viime keskiviikkona vietimme viimeistä syyslukukauden koulupäivää, ja illalla joulujuhlaa. Jos sitä nyt voi joulujuhlaksi kutsua, olin niin tottunut ala-asteella järjestettäviin valtaviin paraateihin näytelmineen ja puheineen, että 45 min. hartaushetki kirkossa ei oikein iskenyt. Nyt Jumalalle kunnia jne, mutta muuten kaikki meni vähän ohi".

Naurattaa. ;D Ala-asteen joulupartyt ovat oikeasti prameat ja varsinkin pikkuoppilaiden silmissä suuri operaatio, mutta loppujen lopuksi, ne taitavat noudattaa aina samaa kaavaa. ;/ Lauluesitys(samat vanhat laulut), pari umpihomeista näytelmää(sijoittuu Korvatunturille ja sitä rataa), parhaimmillaan runonlausuntaa runosta jota kukaan oppilaista ei käsitä ja rehtorin puhe, joka on parasta unilääkettä aikoihin. Esiintyjistä juhla on luultavasti kaikkein jännittävin - katsojien viihtyvyys onkin sitten ihan oma lukunsa. Tekstipätkässä esiintynyt kirkkojuhla on oma tapauksensa - en muista oliko kyseessä joku säästötoimenpide vai vastaava, mutta kalseaksi jäi. Ai niin! Lukion sali taisi olla remontissa juuri silloin.

Vuoden 2007 joulupläjäys:

"No niin. Aloitetaan ihka ensimmäisestä päivästä joulukuussa: 1.12 alkoi jo kauan himoitsemani THE JOULUKALENTERI! Jännitin lähes joka päivä, miten farssissa käy. Juoni on lyhyt ja simppeli. Kauan sitten Suomessa oli luolissa asuvien tonttujen valtakunta. Pahat näsät kuitenkin ajoivat tontut maanpakoon ja tuhosivat heidän luolansa. Näsät muistuttavat ulkonäöltään ihmistä, paitsi juotuaan alkoholia, jolloin heille kasvaa torahampaat ja silmälasit.."

Huu! Kylläpä kaipaan The Joulukalenteria. Lueskelin sen sitaatteja ja naureskelin hauskoille jutuille, kuten sille, että koko höskä sijoittui Keuruulle! Me ajetaan aina sen läpi matkalla mummolaan. Luulisin. Mutta anyway, sarja oli oikea helmi. Toivottavasti se uusitaan painostuksesta parin vuoden sisällä. Olenko muuten kertonut, että olen saanut silmälasit? Käytän niitä tunneilla, kun en näe kauas.

"Sitten eteenpäin. 5.12 oli itsenäisyysjuhla. Meidän itsenäisyysjuhlamme esitti näytelmän, jotain ihme Agricolan jalanjäljissä tj like that. Minulla oli kolme repliikkiä, lauluosuus Nipan&Saran kanssa(Hard Rock Hallelujah) ja rooli Ville-poikana. Aloittelijoiksi pärjäsimme aika hyvin. Mitä nyt myöhemmin juhlassa tekniikka teki tenän".

Tänä vuonna samaisessa juhlassa esitimme löyhästi käsikirjoitetun näytelmän, "Linnan juhlat". Kuten nimestä joku voi päätellä, näytelmä sijoittui linnanjuhliin ja kertoi linnanjuhlista. Tällä kertaa en ollut Ville, vaan Aleksis - siis se Kivi, siis. Kansalliskirjailijan rooli sisälsi yllättäen peräti viisi-kuusi repliikkiä(!), mutta tietysti tällainen vanha kettu selvisi niistä kuin liikuntatunnin tansseista(eli huonosti..).

"31.12. klo 14:00. Ei tullut valkeaa joulua, ei. Pientä kuuraa on ollut, mutta rankka sade sulatti kaiken pois. Tänään tuli jo "höttölunta", ja maailma on söpön valkoinen. Mutta ei meillä mitään hankia ole. Tosin, ei se ole minun joulumieltäni pilannut.. lohduttaudun ajatuksella talviliikunnattomasta kaudesta".

Täksi vuodeksi on luvattu valkeaa joulua. Katsotaan miten käy. ;3

Hyvää joulua, toivoo Apa&Nevermind.